Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2-down

Meer dan 650.000 kg CO2-reductie pilot gebruik HVO100 op boerenerf

Met als doel praktijkervaring op te doen met Neste MY Renewable Diesel (HVO100) op het boerenerf, werd een aanzienlijke CO2-reductie van 653.753 kg gerealiseerd. In september 2023 lanceerde FrieslandCampina een veelbelovende pilot met 50 melkveehouders in Friesland. Deze pilot diende als een maatregel om de CO2-uitstoot te verminderen en behaalde tijdens de pilotperiode (september t/m december 2023) een prachtig resultaat!

Jacomijn Guijt, Projectmanager Farm Sustainability bij FrieslandCampina, benadrukt het succes van de samenwerking: “Gezamenlijk hebben we tijdens de pilot een indrukwekkende reductie van 653.753 kg CO2 gerealiseerd.” FrieslandCampina zocht naar effectieve maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen. De keuze voor Neste MY Renewable Diesel voldeed volledig aan de kwaliteitsstandaard van FrieslandCampina. De brandstof is niet alleen FAME-vrij, winterbestendig, gemaakt van afval, reststoffen en andere hernieuwbare grondstoffen, maar ook geschikt voor alle dieselmotoren.

Future Fuels is in Nederland een belangrijke partner van Neste MY Renewable Diesel en heeft daarnaast veel afnemers in de agrarische sector. „Vandaar dat we juist met hen de pilot met HVO100 zijn gestart.”

Momenteel is de Duurzame Zuivelketen bezig met de validatie van HVO100 als maatregel in de KringloopWijzer. Zodra HVO100 is goedgekeurd, kan FrieslandCampina het gebruik van Neste MY Renewable Diesel door zijn leden-melkveehouders belonen. Hoe lager de voetafdruk van een bedrijf, hoe hoger de toeslag op het melkgeld.

 

Meer weten over HVO100? Vraag nu gratis de factsheet aan en ontdek waar Neste MY Renewable Diesel van is gemaakt, waarom hernieuwbare diesel uit rest- en afvalmaterialen zo cruciaal is, én hoe deze duurzame dieselbrandstof een grote rol speelt op weg naar een duurzamere toekomst.